Zoon (16jr.) John Travolta overleden

AMSTERDAM – John Travolta en zijn vrouw Kelly Preston zijn in shock na de dood van hun 16-jarige zoon Jett, die vrijdag overleed.

Jett overleed vrijdag op de Bahama’s, waar de familie Travolta oud en nieuw had gevierd. Hij werd door zijn begeleidster bewusteloos aangetroffen in de badkamer van het vakantiehuis van de familie.

Nadat hij naar een ziekenhuis was gebracht, bleek hij niet meer te redden. De tiener heeft naar het lijkt een aanval gehad en is vervolgens met zijn hoofd op de rand van het bad gevallen. Een autopsie moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is.

Aanvallen

De jongen had al langer last van aanvallen. Hij leed sinds hij 2 jaar was aan de ziekte van Kawasaki, een auto-immuunziekte waarbij bloedvaten door het hele lichaam ontstoken raken. Aanvallen waarbij de patiënt bewusteloos raakt, behoren tot het ziektebeeld. Jett had daarom altijd begeleiding.

Volgens zijn advocaat heeft de 54-jarige Travolta nog tevergeefs geprobeerd zijn zoon te reanimeren nadat hij in de badkamer werd gevonden. “Hij bleef maar proberen hem weer bij bewustzijn te krijgen. Hij bleef de hele tijd mond-op-mondbeademing toepassen. Uiteindelijk hebben de ambulancemedewerkers hem met ferme hand van zijn zoon af moet trekken om de jongen naar het ziekenhuis te kunnen brengen.”

Autopsie

Maandag vindt de autopsie plaats die moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. Travolta hoopt vervolgens het lichaam van zijn zoon naar Florida te kunnen laten overvliegen. De begrafenis zal daar plaatsvinden in Ocala, de woonplaats van de familie. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Jett was het oudste kind van de acteur en zijn 46-jarige vrouw. Ze hebben nog een dochtertje: Ella Bleu van 8.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//vaikijie.net/4/3647440